Bike Totaal haalt ruim €53.000 op tijdens Alpe d’HuZes

vrijdag 18 oktober 2024 14:30

Amersfoort, 18 oktober 2024 - Tijdens de Alpe d’HuZes 2024 heeft het Bike Totaal Zinvol op je Zadel team samen met het Bike Totaal Fiets Support Team een groot bedrag opgehaald. Er is namelijk ruim €53.000 aan de Bike Totaal teams gedoneerd. Het Zinvol op je Zadel team heeft de berg welgeteld 36 keer beklommen, terwijl het Fiets Support Team bijna 600 reparaties aan fietsen heeft verricht.

Op 6 juni 2024 was het zo ver: dé dag waar alle deelnemers zo hard voor hadden getraind. Namens het Zinvol op je Zadel team fietsten Herman Bramer, Jimmy van de Velde, Markus Pressmann, Marcel van Reen, Jos Peltzer, Julia Oomen, Joren Kruit, Yvonne Mulder, Barry van Schaik en Kevin van Schaik de berg meerdere keren op, zelfs tijdens een paar flinke regenbuien. Teamcaptain Jeroen Schrijver vertelt: “Het was bijzonder om te zien hoe enorm hard het fietsteam en supportteam zich ingezet en elkaar gesteund heeft in de voorbereidingen en tijdens de beklimmingen.” 

Het Fiets Support Team kon voorafgaand aan en tijdens de grote dag een hoop deelnemers weer op de fiets helpen om hun doel te bereiken. Bij de start, finish en in bocht 7 en 16 stond het team klaar. Arie-Willem Stout, Ron van Engeland, Eric Visser, Bert Pinkert, Hans Nieuwenhuis, Mike Jansen, Patrick Geraerts, Dick Verheijden, Rick Kemps, Theo Aben, Bas Klessens en Jack Martens vormden dit jaar het team van redders in nood. 

Niet alleen de sportiviteit, maar ook de hoop en verbondenheid van onze teams floreerde tijdens het event. “Deze dag heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Het is elk jaar indrukwekkend om zoveel teamleden en andere deelnemers de berg op te zien fietsen”, aldus Jeroen. Het is de 11e keer dat hij als teamcaptain bijdroeg aan het evenement. Daarnaast fietste hij tijdens 3 vorige edities elke keer 6 keer de berg op. “Ik ben blij dat ik ook dit jaar mijn bijdrage heb kunnen leveren en dat iedereen zijn of haar persoonlijke doel behaald heeft. De sfeer is niet te beschrijven, dat is iets wat je mee moet maken. Schroom dus niet om je voor volgend jaar in te schrijven. Ook de komende jaren blijft Bike Totaal bijdragen aan de Alpe d’HuZes.” 

In totaal beklommen 5683 deelnemers de iconische Alpe d'Huez. Zij legden een afstand van 171.286 km af, oftewel 4,27 keer de wereld rond. Het donatiebedrag kwam op ruim €18 miljoen uit, maar het definitieve bedrag moet nog bekend worden gemaakt. Deze opbrengst wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Iedere euro die opgehaald is, draagt bij aan levensreddende projecten. 

De opbrengst van ruim €53.000 hadden onze deelnemers van het Zinvol op je Zadel team en het Fiets Support Team niet bereikt zonder de hulp van de sponsoren: Crossmarks, M2OC, KEGA, Conneqtech, ABUS, Cube, ENRA, Vendit, Basil, Dutch ID/Lovens en Vibes Consultancy en alle persoonlijke donaties. Bedankt voor alle hulp en steun tijdens dit bijzondere event!

« Terug